Insula Koh Lanta - 4 Zile De Explorare și Liniște | Mandala Travel

Insula Koh Lanta – 4 zile de explorare și liniște

Insula Koh Lanta este pur și simplu wow! Prima dată am venit aici acum 2 ani, însă atunci timpul a fost scurt și nu ne-am făcut o imagine completă a locului. De dată asta am avut la dispoziție 4 zile de hoinăreală, relaxare sau ce am mai vrut noi. Știți locurile alea în care ajungi și te simți instant că acasă? Ei bine, așa e Koh Lanta. E locul perfect pentru liniște și explorare.

Pe scurt cele mai importante momente din șederea noastră aici: făcut cunoștință cu locul de cazare: bungalou-uri pe malul mării, totul din lemn, barmani și angajați foarte faini, mâncare excelentă, leagăn pe plajă, diferență foarte mare între flux și reflux (la prânz nu poți face baie de pietrele care ies la suprafață pe o distanță de aproximativ 100 de metri).

A doua zi lenevit pe plajă, cocktailuri, bere Chang, pad thai-uri și feluri de mâncare pe care nu le mai ținem minte. Închiriat scutere, aproape intrat cu scuterul într-un grup de musulmane pe care le-am speriat de moarte. După aceea râs mult. Iar plajă, iar angajați faini, iar mâncare excelentă.

A treia zi plecat în excursie către Koh Mook și Koh Ngai cu longtail boat. Valuri imense, lume cu rău de mare, lume lovită din plin de valuri, lume relaxată. Nu mai ajungem pe Koh Ngai din cauza valurilor, ne oprim în schimb pe Koh Kradan-superbă insulă, apa turcuaz și vegetație cât vezi cu ochii. Snorkeling pe valuri plus înot în Emerald Cave, o peșteră care ține de insulă Koh Mook, are vreo 150-200 de metri lungime și la un moment dat te găsești într-o beznă totală. Cam aglomerat obiectivul dar frumos. Întors după masă târziu acasă, iar valuri, iar apa peste tot.

Seara ne împrietenim cu un cuplu de români în față unei tarabe cu plăcinte thailandeze. Facem schimb de idei și noaptea se termină împreună cu ei la terasă cazării noastre. Aflăm lucruri interesante despre Israel, și mai, mai că suntem convinși să trecem și țara ăsta pe lista cu dorințe.

A patra zi închiriem iar scutere, facem un tur de insulă, ajungem în Lanta Park, suntem atacați de niște maimuțe,  până la urmă ne dăm seama cum să le speriem și noi pe ele. Ne oprim din când în când cu gura căscată la peisaje. Plaje lungi și aproape pustii, stânci și plante de toate felurile.

Plecăm a cincea zi cu rucsacii în spate și chipurile senine. Da, după a doua vizită  putem  spune că Lanta este una dintre insulele noastre preferate din Thailanda.